top of page

Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του νοτίου παραλιακού μετώπου της Λεπτοκαρυάς

Έγινε ενημέρωση: 29 Αυγ 2022



Επιτέλους λύση! Αυτή τη φορά η καλή είδηση αφορά στην Κοινότητα Λεπτοκαρυάς.

Με χρηματοδότηση 1.500.000€ από το Ταμείο Ανάκαμψης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα μεγάλο έργο που θα αναμορφώσει το νότιο παραλιακό μέτωπο. Το έργο αφορά στην ανάπλαση της παραθαλάσσιας οδού εντός της ζώνης παραλίας, από τις κατασκηνώσεις των Ευαγγελικών μέχρι περίπου το ρέμα Ζηλιάνα. Θα περιλαμβάνει την ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου, με πεζοδρόμιο επιστρωμένο με ψυχρά υλικά, όπως πλάκες πεζοδρομίου ειδικών προδιαγραφών, πλάτους 2,40m προς την ακτή, κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φωτιστικά σώματα τύπου LED. Στις παραπάνω παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν επιπλέον δράσεις με στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του Δήμου Δίου-Ολύμπου και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει το νότιο παραλιακό μέτωπο της Λεπτοκαρυάς δίνοντας στην περιοχή αξία και προοπτική.

Μέχρι την υποβολή του φακέλου έγιναν εργώδεις προσπαθειες σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία της Πιερίας και το Υπουργείο Οικονομικών για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της παραλιακής ζώνης.

Ευχαριστούμε θερμά τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο για την πολύτιμη βοήθειά του, όπως και την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπουργό Κώστα Σκρέκα και υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

5 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page