top of page

Αυτές τις μέρες, δύο επιπλέον γεωτρήσεις ενεργοποιήθηκαν στο Δίον και τον Άγιο Σπυρίδωνα



Αυτές τις μέρες, δύο επιπλέον γεωτρήσεις ενεργοποιήθηκαν στο Δίον και τον Άγιο Σπυρίδωνα και βοηθούν ήδη σημαντικά στην άρδευση .

Από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου έξι συνολικά γεωτρήσεις λειτούργησαν επιπλέον, δύο στη Βροντού, δύο στον Άγιο Σπυρίδωνα, μία στην Κονταριώτισσα και μία στο Δίον.

Παράλληλα κατασκευάζεται και ο νέος ταμιευτήρας, ώστε να ικανοποιηθούν οι τεράστιες ανάγκες της άρδευσης. Επειδή όμως το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί πολύ -χωρίς όμως να μετακυλιθεί η αύξηση αυτή στα τέλη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε ορθολογισμός - ο Δήμος προσπαθεί , προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι και να κρατηθούν τα τέλη χαμηλά, να προχωρήσει στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου με αξιοποίηση του virtual net metering.

Θεωρούμε ως αφετηρία τις όποιες καλές παρακαταθήκες προηγούμενων περιόδων. Αυτά τα τρία χρόνια γίνονται τιτάνιες προσπάθειες στο συγκεκριμένο τομέα. Τον συγκεκριμένο απολογισμό θα τον κάνουμε σύντομα. Βεβαίως υπάρχουν σημεία που χρειάζονται βελτίωση και προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Άλλωστε, πάντα ακούμε τις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις των αγροτών, ενώ τις μηδενιστικές κριτικές τις αφήνουμε στην κρίση σας.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται συνεργασία όλων, των υδρονομέων, των παραγωγών και του Δήμου.

Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί και ας συνεργαζόμαστε με τους υδρονομείς στην τήρηση του προγράμματος άρδευσης, χωρίς παρεκκλίσεις.

2 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page