Τελευταία Νέα

Ψηφίστηκε η τροπολογία του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών για πρώην δασικά ακίνητα Ν. ΠαντελεήμοναΛύθηκε ένα πρόβλημα πολλών χρόνων για τον Νέο Παντελεήμονα με τη βοήθεια του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.


Ρυθμίζεται έτσι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πρώην δασικών ακινήτων, που βρίσκονται εντός του ρυμοτομικού σχεδίου στον οικισμό του Νέου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες βράδυ, «σε ακίνητα, που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, η διαχείριση των οποίων, ως πρώην δασικών, που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης, έχει περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών, από τη Διεύθυνση Δασών (δυνάμει του Ν. 998/1979) και εμπίπτουν εντός του εγκεκριμένο με το Β.Δ. της 15-08-1963 (Δ’ 132) ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα, εφόσον δεν έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους νομείς αυτών ή στους δικαιοπαρόχους τους Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής ή Πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης λόγω του πρώην δασικού χαρακτήρα τους και δεν προβάλλονται δικαιώματα του Δημοσίου εξ άλλης αιτίας. Οι ρυθμίσεις του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύουν για εκτάσεις, οι οποίες στο σχέδιο πόλης αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, πάρκα ή άλση».

Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα, που απασχολούσε τους δημότες του Νέου Παντελεήμονα εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά γίνονται και τυπικά κύριοι των ιδιοκτησιών τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να εμπλακούν σε μακροχρόνιες και δαπανηρές δικαστικές αγωγές.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο αποδεδειγμένα φίλο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού θέματος του Δήμου.


#ψήφιση #τροπολογία #Υπουργείο_Οικονομικών #Απόστολος_Βεσυρόπουλος #πρώην_δασικά_ακίνητα #Νέος_Παντελεήμονας #Δήμος_Δίου_Ολύμπου #dionolympus