Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε η εντατική αποκατάσταση ζημιών μετά την πρόσφατη κακοκαιρία της 6-7ης ΔεκεμβρίουΟι ζημιές που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία στο Δήμο μας είναι τεράστιες. Οι αγροτικοί δρόμοι της Δημοτικής Ενότητας Δίου έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά και τα χωριά βούλιαξαν στη λάσπη. Χιλιάδες τόνοι φερτών υλικών μπάζωσαν τα ρέματα, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα και ευτυχώς, σε πολλά από αυτά κατασκευάστηκαν σαρζανέτ και είχαν καθαριστεί από την Περιφέρεια.

Οι προσπάθειες αποκατάστασης ξεκίνησαν από το Δίον και θα συνεχιστούν σε όλη την Ενότητα. Περισσότεροι από 50 υπάλληλοι και εργάτες καθαριότητας του Δήμου επιχειρούν να συμμαζέψουν και να καθαρίσουν τους δρόμους των χωριών μας. Ταυτόχρονα, τουλάχιστον 15 χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών προσπαθούν να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να καθαρίσουν τα ρέματα. Η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αυτή την ώρα είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη.

Βέβαια, θα έρθει σύντομα και η ώρα της κριτικής, για να δούμε γιατί αυτό το πρόβλημα επαναλαμβάνεται τόσο συχνά και τι έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την επίλυσή του. Τώρα προέχει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Οι λύσεις που δρομολογούνται, σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, θα δώσουν απαντήσεις στα χρόνια αυτά θέματα.

Αυτή την ώρα χρειάζεται λίγη υπομονή και πολλή δουλειά.