Τελευταία Νέα

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες από το Δήμο μαςΑποχώρησαν χθες και οι τελευταίοι ανήλικοι πρόσφυγες από το Δήμο μας, με καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω Covid -19. Όλο αυτό το διάστημα πολλά ακούστηκαν, άλλα σωστά, άλλα ανυπόστατα. Ένα είναι σίγουρο, ότι η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε ερήμην της τοπικής κοινωνίας, η οποία, αντιμετώπισε με ανθρωπισμό και υπομονή τις συνέπειες αυτής της προσωρινής εγκατάστασης.


Επίσης εδώ και καιρό έγινε σαφές από όλους, ότι το τουριστικό προφίλ της περιοχής μας δεν συνδυάζεται με τέτοιου είδους δομές. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό μας και μάλιστα στην καρδιά του, ήταν πολλαπλά και τα μηνύματα ανησυχητικά. Είναι νομίζω επιπλέον αποδεκτό από όλους ότι το ατομικό επιχειρηματικό κέρδος δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο το συνολικό τουριστικό προϊόν του Δήμου μας, ούτε να αγνοεί τις προσπάθειες όλων των άλλων.


Καταληκτικά, το όλο θέμα, αντιμετωπίστηκε συλλογικά, οφείλω όμως δημόσια να αναφέρω τη σημαντική συμβολή του βουλευτή Πιερίας κ. Φώντα Μπαραλιάκου. Κοιτάμε μπροστά, συνεχίζουμε τη δουλειά, προετοιμάζοντας τις υποδομές και οργανώνοντας την τουριστική προβολή του Δήμου μας για το ερχόμενο καλοκαίρι.