Παρεμβάσεις

07/04/2019

 

 

 

 

 

 

 

Η σημερινή, πέρα από κάθε προσδοκία, συγκέντρωση του συνδυασμού μας στο ξενοδοχείο Poseidon Palace, μας γεμίζει αισιοδοξία και δύναμη για την συνέχεια. Ταυτόχρονα όμως, μας δείχνει και το μέγεθος της ευθύνης της επόμενης μέρας. 1200 περίπου συνδημότες μας έγιναν κοινωνοί των προγραμματικών μας δηλώσεων και υποδέχθηκαν τους 95 έως τώρα υποψηφίους μας...

08/03/2019

 

 

 

 

 

 

 

Η ζωή είναι γυναίκα. Την τιμούμε και τη σεβόμαστε κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Και σήμερα, ακόμη πιο πολύ.

Από τη συλλογή του Τόλη Νικηφόρου "Το μαγικό χαλί", 1980.

Το έργο της φωτογραφίας είναι του Asteris Gkekas.

17/03/2019

 

 

 

 

 

 

 

Χθες το απόγευμα, οι υποψήφιοι της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και εγώ, είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Προεδρείο και τις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. Κονταριώτισσας, κατά την οποία, ακούσαμε με προσοχή τα θέματα που μας τέθηκαν...

07/03/2019

 

 

 

 

 

 

 

Τις προοπτικές του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις δυνατότητες στενής συνεργασίας και υποστήριξης του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας,...

20/03/2019

 

 

 

 

 

 

 

Η άλλοτε “ατμομηχανή” του Δήμου Δίου - Ολύμπου, η κινητήριος δύναμη με την επωνυμία Δ.Ε.Α.Δ.Ο., μια δημοτική επιχείρηση που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη όλου του Δήμου, σήμερα δυστυχώς παραπαίει και κλονίζεται συθέμελα από τα σωρευμένα προβλήματα.

21/02/2019

 

 

 

 

 

 

Μια από τις προτάσεις του προγράμματος μας για το περιβάλλον (https://www.geroliolios.gr/programma-perivallon), η δημιουργία Πράσινων Σημείων, βρίσκεται στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, λήγει στις 28/02 η προθεσμία για υποβολή προτάσεων από τους Δήμους προς την Περιφέρεια για το πρόγραμμα "Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους" συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ € (https://tinyurl.com/yye4aphq).

Ελπίζω ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει έγκαιρα μεριμνήσει για την σύνταξη και εμπρόθεσμη υποβολή του σχετικού φακέλου.

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οριοθετημένος και κατάλληλα...

16/01/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα, 107 Δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το συνολικό ποσό των 600.000 ευρώ, για τη λειτουργία καταφυγίων και τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Οι δύο από τους τρεις Δήμους της Πιερίας είναι ωφελούμενοι δικαιούχοι χρηματοδότησης, ενώ ο τρίτος, όχι. Δυστυχώς, δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να μαντέψει κανείς, ποιος Δήμος είναι... 
Για επιβεβαίωση, ανοίξτε: aftodioikisi.gr

30/12/2018
frozen ambrosia.jpg

10/11/2018

 

Καλημέρα, με μια πρόταση: Frozen Ambrosia.
Το πολύ αξιόλογο ντοκιμαντέρ Frozen Ambrosia, του Ελληνοαμερικανού Κωνσταντίνου Παπανικολάου, αναδεικνύει τη μαγεία του βουνού, με φανταστικά πλάνα από τις κορυφές και τις πλαγιές του Ολύμπου.

28/10/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28η Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην άρνηση στην υποταγή και την υποδούλωση. Ημέρα μνήμης. "ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ", από το φίλο μου Θάνο Κυρίτση (fb)

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ

Στιγμές αργότερα
ανεμοστρόβιλος θα ξεπηδούσε
απ' το σακί της ιστορίας.
Σβήνοντας, πατημασιές στο χιόνι
που αφήσαν οι παππούδες
με τις ψειριασμένες χλαίνες
και τα σκισμένα άρβυλα,
τραβώντας σιωπηλά
προς το κιβούρι της ιστορίας.
Τις νύχτες τώρα
θα μαζεύουν κρυφά,
το σκοινί που κρατούσαν
«κάτω απ' το χώμα
μεσ' τα σταυρωμένα χέρια τους»

Θάνος Κυρίτσης

28/08/2018

 

 

 

 

 

 

Κάθε χρόνο, όταν ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, για πολλούς από τους μαθητές μας αρχίζει μια νέα περίοδος στη ζωή τους. 
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε σας που πετύχατε το στόχο σας, να σπουδάσετε σε μια σχολή των ΑΕΙ ή των ΤΕΙ. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς και στους καθηγητές σας που στάθηκαν πλάι σας.

19/09/2018

 

 

 

 


 

 

 

Για την απώλεια της "Γαλάζιας Σημαίας" στις 4 από τις 6 ακτές του Δήμου μας ευθύνεται αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι κριτήρια που η τρέχουσα διοίκηση απέτυχε να διασφαλίσει.

Μόλις δύο μέρες μετά την επισήμανσή μου ότι η Επιτροπή Τουρισμού, με ευθύνη του Δήμου, δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, η πραγματικότητα υπήρξε αμείλικτη.

24/07/2018
Εθνική τραγωδία. Ανείπωτη θλίψη. Κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων.

23/7/2018

 

 

 

 

 

 

 

Τέτοιες μέρες, 44 χρόνια πριν, θεμελιώθηκε η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία. Καθοριστικό ρόλο στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας έπαιξαν τόσο η αξιοπιστία και ο ρεαλισμός ενός πολιτικού ηγέτη, όσο και η πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού.

Στο διάστημα αυτό, η χώρα βίωσε την καλύτερη δημοκρατία που είχε ποτέ - παρά τα σημαντικά προβλήματα και τις αρρυθμίες - και πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη, με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της μεταπολιτευτικής περιόδου οφείλουμε να περιφρουρήσουμε σήμερα, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας δικτατορία και εθνικές καταστροφές.

29/07/2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Με αφορμή την εύλογη σύσταση του δήμου Δίου Ολύμπου προς τους δημότες να φροντίσουν για την αποψίλωση των οικοπέδων τους και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών, κρίνω απαραίτητο να κάνω κάποιες επισημάνσεις:...

29/6/2018 

 

 

 

 

 

 
 

Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας ξεκινά από αύριο και πάλι το ταξίδι του. Το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει αυλαία.
Μια διοργάνωση που αποτελεί, χρόνια τώρα, πρεσβευτή της Πιερίας, της ιστορίας της, του πολιτισμού και του τουρισμού, σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Ένας θεσμός, που αναδεικνύει τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και του δικού μας τόπου, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, που έχει την εξαιρετική τιμή να φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

20/6/2018

 

 

 

 


 

 

 

Έγιναν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Φορέα Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής Λεπτοκαρυάς. Παρακολούθησα μια διαδικασία ενδιαφέρουσα, κατά την οποία, νέοι δημότες με άποψη και διάθεση, τοποθετήθηκαν για θέματα που αφορούν τη Λεπτοκαρυά.

Εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη. Έχουν πολλά να προσφέρουν στον τόπο!

07/06/2018

 

 

 

 

 

 


Πριν από τριάντα περίπου χρόνια (πόσο γρήγορα πέρασαν!!!) είχα την πρώτη "γνωριμία" με τις πανελλήνιες εξετάσεις με την ιδιότητα τότε του φροντιστή μαθηματικού. Από τότε και μέχρι σήμερα - από τους πρώτους μαθητές μου, που σήμερα κοντεύουν να γίνουν μεσήλικες - αυτές τις μέρες, σκέφτομαι πάντα τους κόπους, την αγωνία, την προσπάθεια των παιδιών που από αύριο εξετάζονται στις σχολικές αίθουσες. Να θυμάστε ότι οι ικανότητες και οι δεξιότητες του καθένα σας δεν αξιολογούνται αύριο. Αυτό θα συμβεί στο περπάτημα της ζωής σας... Καλή τύχη σε όλους...!

30/05/2018

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Παρευρέθηκα πρόσφατα στη συνάντηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέων Πόρων. Εκτός από άλλα σημαντικά ζητήματα, συζητήθηκε και η επιβολή ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς του νερού. Πολύ μεγάλο θέμα. Η απουσία της διοίκησης, ώστε να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα των δημοτών, εμφανής. Κρίμα…

04/06/2018

 

 

 

 

 

 
 

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αύριο και είναι μια ευκαιρία, για τους απανταχού της γης, να αναστοχαστούν το καθήκον τους προς τις αυριανές γενιές, αλλά και τις ευθύνες τους˙ στο μέτρο που αυτές αντιστοιχούν στον καθένα.

30/05/2018

 

 

 

 

 

Η λειτουργία ενός σχολείου είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός.
Όταν έχει όμως τα χαρακτηριστικά του Σχολείο Τουρισμού On Tour Ολύμπου αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική παρακαταθήκη για τον τουρισμό της Πιερίας.
Μπράβο στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας για την οργάνωση.
Τέτοιες δράσεις προβάλλουν το τουριστικό προϊόν του τόπου μας και βοηθούν στην ανάπτυξη του.

05/04/2018

 

 

 

 

 

 
 

Η κορυφαία στιγμή της Ορθοδοξίας, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας σηματοδοτήσει την αναγέννησή μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Καλή Ανάσταση. Χρόνια πολλά!

25/03/2018

 

 

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, συναντούμε τη μέρα εθνικής ανάτασης και συνείδησης. Ας μείνουν επίκαιρα στην σκέψη μας τα πολλαπλά μηνύματα της σημερινής επετείου. Χρόνια πολλά. Υγεία και προκοπή για όλους.