Φίλες και φίλοι καλώς ορίσατε!

     Τον Φεβρουάριο του 2018 κατέθεσα δημόσια, την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Η απόφασή μου αυτή δεν αποτέλεσε μόνο προσωπική επιλογή, αλλά στηρίχθηκε και στην παρότρυνση πολλών συνδημοτών μου,  να ηγηθώ μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας και να διαθέσω τις όποιες δυνάμεις μου στην προσπάθεια αυτή.

.

     Ισχυρή πεποίθηση αυτής της αρχικής ομάδας υπήρξε ότι όλοι εμείς, όσοι νοιαζόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου, οφείλουμε να αναλάβουμε κοινή δράση. Όλοι εμείς, που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της αδράνειας και της αδιαφορίας, όλοι εμείς, ενεργοί πολίτες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, νιώσαμε την  ευθύνη να δραστηριοποιηθούμε. Αναλάβαμε λοιπόν, την πρωτοβουλία για μια αυτοδιοικητική παρέμβαση στα κοινά, με σκοπό να καταρτίσουμε ένα νέο σχέδιο, να εμπνευστούμε ένα όραμα αλλαγής, με κοινή βάση τον τόπο μας. Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε την Αυτοδιοικητική Παράταξη «ΣΥΝΘΕΣΗ»,  της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής.

.

     Η «ΣΥΝΘΕΣΗ» στηρίζεται σε ένα ευρύ σύνολο πολιτών, που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λειτουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και, κυρίως, της χρηστής διοίκησης. Αποτελεί μια ελπιδοφόρα σύνθεση απόψεων και συνεργασία ανθρώπων, οι οποίοι, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές θέσεις, έχουν κοινή συνισταμένη τη διάθεσή τους να προσφέρουν τις ιδέες και τις δυνάμεις τους στο Δήμο μας, το Δήμο Δίου-Ολύμπου. Άλλωστε, η Αυτοδιοίκηση από τη φύση της χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που, θέλω να πιστεύω, οι συνδημότες μας θα μας αναγνωρίσουν.

.

     Ως ομάδα, πιστεύουμε στη δύναμη της πολιτικής να φέρει αλλαγές, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις. Επιδιώκουμε να γίνει η πολιτική υπόθεση των πολιτών. Σχεδιάζουμε να επανα-οριοθετήσουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει τα οφέλη από τον ανεξάντλητο πλούτο του τόπου μας. Να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει ο μύθος και η ιστορία του, αλλά και η αξιοσύνη των ανθρώπων που τον κατοικούν σήμερα. Να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και συνθήκες καθημερινότητας στον δημότη και στον επισκέπτη. Με σκληρή και μεθοδική δουλειά, πολιτικές τολμηρές, με προσανατολισμούς εξωστρεφείς, με συνεργασίες, προτάσεις, μελέτες και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

.

     Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, εκπονήσαμε ένα σχέδιο δράσης, μία ρεαλιστική, αλλά και οικονομικά εφικτή πρόταση,  η οποία είναι δομημένη σε δέκα τομείς, που απεικονίζουν το όραμά μας για το Δήμο Δίου-Ολύμπου, ένα Δήμο με το δημότη στο επίκεντρο, ένα Δήμο ανοικτό σε όλους, ένα Δήμο που εγγυάται υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

.

     Σας παρουσιάζουμε λοιπόν την προγραμματική πρόταση του συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ» για την επόμενη δημοτική περίοδο με αίσθηση ευθύνης και «μετά λόγου γνώσεως».

.

     Γιατί είναι πια καιρός ο τόπος μας να κατακτήσει τις ψηλές του κορυφές.

.

     Γιατί είναι πια καιρός ο Δήμος μας να στρέψει το βλέμμα του σε ανοιχτούς ορίζοντες.

.

     Βαγγέλης Κ. Γερολιόλιος