Παρεμβάσεις

Συνεχίζοντας τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού «ΣΥΝθεση», σας παρουσιάζω σήμερα δεκατρείς (13) νέους υποψηφίους από τη Δημοτική Ενότητα Λιτοχώρου. Πρόκειται για άτομα ικανά και δραστήρια, με διάθεση για προσφορά, με φρέσκες ιδέες, με θετικό επαγγελματικό και κοινωνικό αποτύπωμα, αλλά και με αυτοδιοικητική εμπειρία. Θα συμμετέχουν τόσο στο δημοτικό, όσο και στο τοπικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας.

Τους καλωσορίζω και τους εύχομαι καλή επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Γαβριηλίδου - Ελευθερίου Τζωρτζίνα του Τάκη

Δουλτσίνου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου

Ζησκάτα Γαρυφαλλιά του Γεωργίου

Ζουρζούρα – Παύλου Σοφία του Αθανασίου

Κάρκας Αθανάσιος του Ναούμ

Κατσαμάκα Ουρανία του Αθανασίου

Κουριάτης Κωνσταντίνος του Γεωργίου

Μουλά-Φαρμάκη Βασιλική του Κωνσταντίνου

Μυρσίνη Γεωργία του Νικολάου

Παπαγεωργίου Γεώργιος του Δημητρίου

Πατσιαρίκας Δημήτριος του Γεωργίου

Τραγανού Παρασκευή του Δημητρίου

Χούτας Δημήτριος του Αστερίου

16/01/2019

Πρόσφατα, 107 Δήμοι της χώρας επιχορηγήθηκαν με το συνολικό ποσό των 600.000 ευρώ, για τη λειτουργία καταφυγίων και τη σίτιση αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Οι δύο από τους τρεις Δήμους της Πιερίας είναι ωφελούμενοι δικαιούχοι χρηματοδότησης, ενώ ο τρίτος, όχι. Δυστυχώς, δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να μαντέψει κανείς, ποιος Δήμος είναι... 
Για επιβεβαίωση, ανοίξτε: aftodioikisi.gr

30/12/2018

10/11/2018

Καλημέρα, με μια πρόταση: Frozen Ambrosia.
Το πολύ αξιόλογο ντοκιμαντέρ Frozen Ambrosia, του Ελληνοαμερικανού Κωνσταντίνου Παπανικολάου, αναδεικνύει τη μαγεία του βουνού, με φανταστικά πλάνα από τις κορυφές και τις πλαγιές του Ολύμπου.

O σκηνοθέτης, με τη δύναμη της εικόνας, προωθεί την ιδέα ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού, με τρόπο δυνατό, αληθινό, συναισθηματικό, αλλά και γεμάτο δράση. Προβάλλεται σήμερα, Σάββατο, στις 10.00 το βράδυ από το Cosmote History Channel.

Σας προτείνω να το παρακολουθήσετε.
Εδώ τα trailer: https://vimeo.com/144256383
https://vimeo.com/144317139

28/10/2018

28η Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη στην άρνηση στην υποταγή και την υποδούλωση. Ημέρα μνήμης. "ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ", από το φίλο μου Θάνο Κυρίτση (fb)

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ

Στιγμές αργότερα
ανεμοστρόβιλος θα ξεπηδούσε
απ' το σακί της ιστορίας.
Σβήνοντας, πατημασιές στο χιόνι
που αφήσαν οι παππούδες
με τις ψειριασμένες χλαίνες
και τα σκισμένα άρβυλα,
τραβώντας σιωπηλά
προς το κιβούρι της ιστορίας.
Τις νύχτες τώρα
θα μαζεύουν κρυφά,
το σκοινί που κρατούσαν
«κάτω απ' το χώμα
μεσ' τα σταυρωμένα χέρια τους»

Θάνος Κυρίτσης

19/9/2018
Για την απώλεια της "Γαλάζιας Σημαίας" στις 4 από τις 6 ακτές του Δήμου μας ευθύνεται αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια των επισκεπτών, η προστασία της φύσης και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση είναι κριτήρια που η τρέχουσα διοίκηση απέτυχε να διασφαλίσει.

Μόλις δύο μέρες μετά την επισήμανσή μου ότι η Επιτροπή Τουρισμού, με ευθύνη του Δήμου, δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, η πραγματικότητα υπήρξε αμείλικτη.

28/8/2018
Κάθε χρόνο, όταν ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, για πολλούς από τους μαθητές μας αρχίζει μια νέα περίοδος στη ζωή τους. 
Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε σας που πετύχατε το στόχο σας, να σπουδάσετε σε μια σχολή των ΑΕΙ ή των ΤΕΙ. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς και στους καθηγητές σας που στάθηκαν πλάι σας.

Οι σπουδές είναι επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και διαδικασία διαμόρφωσης της προσωπικότητας. Είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της επιστήμης από το οποίο θα αποκομίσετε εμπειρίες, ιδέες και ερεθίσματα, που θα διευρύνουν τους ορίζοντές σας και θα σας δώσουν τα υλικά για να δομήσετε το μέλλον σας. Και για όσους δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην αποθαρρύνεστε! Πάντα θα υπάρχει μια νέα πρόκληση και μία δεύτερη ευκαιρία! Αυτό που μετράει είναι ο αγώνας ο καλός, η όρεξη, η δημιουργικότητα, η φιλοδοξία. 
Καλή αρχή λοιπόν στη νέα σας πρόκληση!

29/7/2018
Με αφορμή την εύλογη σύσταση του δήμου Δίου Ολύμπου προς τους δημότες να φροντίσουν για την αποψίλωση των οικοπέδων τους και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών, κρίνω απαραίτητο να κάνω κάποιες επισημάνσεις:
1. Υπάρχει επικαιροποιημένο σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης από φυσική καταστροφή και στην προκειμένη περίπτωση - πυρκαγιά - στο δήμο Δίου Ολύμπου;
2. Εχει προβεί ο δήμος Δίου Ολύμπου σε όλες τις απαιτούμενες αποψιλώσεις και έχει καταρτίσει σχέδιο εκκένωσης περιοχών;
3. Εχει ενημερώσει τους πολίτες για αυτό;
4. Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο έχει συνεδριάσει στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τι παρατηρήσεις –βελτιώσεις έχει καταγράψει για να θεωρήσουμε ότι υπάρχει ο στοιχειώδης βαθμός ετοιμότητας σε έκτακτη ανάγκη;
Είναι αναγκαίο να δημοσιοποιηθούν εκτός από συστάσεις προς τους πολίτες και τα επικαιροποιημένα σχέδια έγκαιρης παρέμβασης, εφόσον αυτά υπάρχουν, γιατί το τραγικό παράδειγμα της πυρκαγιάς στην Αττική με τους δεκάδες νεκρούς ανέδειξε αν μη τι άλλο την έλλειψη συντονισμού και επαρκούς ενημέρωσης των πολιτών.
Ας γίνει σε όλους μας το πάθημα μάθημα, για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητούμε όλοι μαζί, πολίτες και αυτοδιοίκηση, κράτος και υπηρεσίες τα αμέτρητα «γιατί» πάνω στις στάχτες.

 

24/07/2018
Εθνική τραγωδία. Ανείπωτη θλίψη. Κουράγιο και δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων.

23/7/2018
Τέτοιες μέρες, 44 χρόνια πριν, θεμελιώθηκε η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία. Καθοριστικό ρόλο στην ομαλοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας έπαιξαν τόσο η αξιοπιστία και ο ρεαλισμός ενός πολιτικού ηγέτη, όσο και η πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού.

Στο διάστημα αυτό, η χώρα βίωσε την καλύτερη δημοκρατία που είχε ποτέ - παρά τα σημαντικά προβλήματα και τις αρρυθμίες - και πέρασε από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη, με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Τις κατακτήσεις και τα επιτεύγματα της μεταπολιτευτικής περιόδου οφείλουμε να περιφρουρήσουμε σήμερα, ώστε να μην ξαναζήσει η χώρα μας δικτατορία και εθνικές καταστροφές.

29/6/2018 
Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της Πιερίας ξεκινά από αύριο και πάλι το ταξίδι του. Το 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει αυλαία.
Μια διοργάνωση που αποτελεί, χρόνια τώρα, πρεσβευτή της Πιερίας, της ιστορίας της, του πολιτισμού και του τουρισμού, σε όλη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Ένας θεσμός, που αναδεικνύει τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία και του δικού μας τόπου, του Δήμου Δίου Ολύμπου, που έχει την εξαιρετική τιμή να φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.
Ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας και το ελληνικό πνεύμα θα πρωταγωνιστήσουν για δυο και πλέον μήνες και η Πιερία θα βρεθεί στο πολιτιστικό επίκεντρο όλης της Ελλάδας. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το φεστιβάλ-σύμβολο, όπως και κάθε άλλη δημιουργική πρωτοβουλία για τον πολιτισμό, στον τόπο μας.
Η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Πιερίας ξεκινά! Καλή επιτυχία!

20/6/2018
Έγιναν σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στο Φορέα Τουρισμού Ανάπτυξης και Προβολής Λεπτοκαρυάς. Παρακολούθησα μια διαδικασία ενδιαφέρουσα, κατά την οποία, νέοι δημότες με άποψη και διάθεση, τοποθετήθηκαν για θέματα που αφορούν τη Λεπτοκαρυά.

Εύχομαι καλή και παραγωγική θητεία στο Διοικητικό Συμβούλιο που εξελέγη.

Έχουν πολλά να προσφέρουν στον τόπο!

07/06/2018
Πριν από τριάντα περίπου χρόνια (πόσο γρήγορα πέρασαν!!!) είχα την πρώτη "γνωριμία" με τις πανελλήνιες εξετάσεις με την ιδιότητα τότε του φροντιστή μαθηματικού. Από τότε και μέχρι σήμερα - από τους πρώτους μαθητές μου, που σήμερα κοντεύουν να γίνουν μεσήλικες - αυτές τις μέρες, σκέφτομαι πάντα τους κόπους, την αγωνία, την προσπάθεια των παιδιών που από αύριο εξετάζονται στις σχολικές αίθουσες. Να θυμάστε ότι οι ικανότητες και οι δεξιότητες του καθένα σας δεν αξιολογούνται αύριο. Αυτό θα συμβεί στο περπάτημα της ζωής σας...
Καλή τύχη σε όλους...

04/06/2018


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αύριο και είναι μια ευκαιρία, για τους απανταχού της γης, να αναστοχαστούν το καθήκον τους προς τις αυριανές γενιές, αλλά και τις ευθύνες τους˙ στο μέτρο που αυτές αντιστοιχούν στον καθένα.
Για όλους εμάς, τους απλούς πολίτες, μα κυρίως τους διοικούντες από θέσεις ευθύνης αυτόν τον τόπο, που εκτείνεται στις παρυφές του Ολύμπου, ενός βουνού με εθνικούς συμβολισμούς και παγκόσμια αίγλη, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να τον διαχειριστούμε με σύνεση και προοπτική, στο πλαίσιο της εξέλιξης των κοινωνικο–οικονομικών και οικολογικών συστημάτων.
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών, όρισε το 1987 τη βιώσιμη ανάπτυξη ως τη συνολοκλήρωση κοινωνικής ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης, και αυτό παραμένει ένας κλασικός ορισμός, εδώ και 30 χρόνια.

30/05/2018
Παρευρέθηκα πρόσφατα στη συνάντηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Νέων Πόρων. Εκτός από άλλα σημαντικά ζητήματα, συζητήθηκε και η επιβολή ειδικού τέλους 80% στους λογαριασμούς του νερού. Πολύ μεγάλο θέμα. Η απουσία της διοίκησης, ώστε να απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα των δημοτών, εμφανής. Κρίμα…

30/05/2018

Η λειτουργία ενός σχολείου είναι πάντα ένα σημαντικό γεγονός.
Όταν έχει όμως τα χαρακτηριστικά του 
Σχολείο Τουρισμού OnTour Ολύμπου αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική

παρακαταθήκη για τον τουρισμό της Πιερίας.
Μπράβο στην Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας 
για την οργάνωση.
Τέτοιες δράσεις προβάλλουν το τουριστικό 
προϊόν του τόπου μας και βοηθούν  στην ανάπτυξη του.

05/04/2018
Η κορυφαία στιγμή της Ορθοδοξίας, η Ανάσταση του Θεανθρώπου, ας σηματοδοτήσει την αναγέννησή μας σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Καλή Ανάσταση. Χρόνια πολλά!

25/03/2018

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, συναντούμε τη μέρα εθνικής ανάτασης και συνείδησης. Ας μείνουν επίκαιρα στην σκέψη μας τα πολλαπλά μηνύματα της σημερινής επετείου. Χρόνια πολλά. Υγεία και προκοπή για όλους.